Na društvenim mrežaqma se stalno pojavljuju novi trendovi koje mnogi prihvataju. Tako je sada aktuelno da korisnici dijele svoje slike iz djetinjstva a to rade i poznate ličnosti. Sa karijerom dugom nekoliko decenija, Snežana Đurišić se etablirala kao istaknuta ličnost u industriji narodne  muzike, isporučujući brojne hitove na top listama. Mlađa generacija je upoznala kroz ulogu člana žirija na Zvezdama Granda. Sada imamo privilegiju da zavirimo u njeno djetinjstvo i svjedočimo njenoj transformaciji tokom godina.

Vintage fotografije naše voljene pjevačice povremeno se pojavljuju na društvenim mrežama, uključujući i zadivljujuću sliku nje kao mlade djevojke, nesvjesne ogromnog uspjeha koji je čeka. Rođena 6. juna 1959. godine, Snežana je sa nepunih sedam godina krenula na svoj muzički put. Zanimljivo, kada je napunila devet godina, već je postigla izuzetan podvig snimanja čitavog albuma.

Tokom godina formiranja, doživjela je blaženo i slikovito odrastanje, okružena brižnim roditeljima koji su je obasipali ljubavlju i brigom. U to vrijeme otkrila je svoj duboko usađeni žar za pjevanje, strast koja ju je zahtijevala da se akademski istakne kako bi jurila za svojim uzvišenim muzičkim snovima.

Njena porodična rezidencija u Kraljevu odigrala je presudnu ulogu u njenoj proslavi, a na njen drugi album je uvrštena pesma „Pokon bratu“ koja je poslužila kao katalizator njenog uspeha, pesma koja i dan danas pleni publiku.

 

Njen očaravajući glas doveo ju je na Titov rođendan kada je imala samo 11 godina, događaj koji će kasnije zapaliti njenu cvetajuću karijeru. Kako je dostigla nove vrhunce u svojoj profesiji, ljubav ju je zatekla sa 18 godina i navela je da se uda za harmonikaša Slobodana.

Na fotografiji vidimo Snežanu Đurišić, ženu koja se suočila sa srceparajućom obavezom da upokoji brata, oca i muža. Uprkos ogromnoj muci, pokazala je nepokolebljivu snagu i istrajala kroz najteže iskušenja. Tokom svog putovanja imala je sreću da pronađe ljubav i već više godina je u dubokoj emotivnoj vezi sa cenjenim ginekologom iz Beograda Vanjom Miloševićem.

 

Biografija:

Krenuvši na svoje muzičko putovanje sa nepunih deset godina, plenila je publiku dirljivom izvedbom čuvene Lepe Lukić „Nikad se nču udati“. Ovaj izuzetan prikaz talenta potaknuo ju je da osvoji željeno prvo mjesto na cijenjenom amaterskom pjevačkom takmičenju, prikladno nazvanom “Studio 6 ti daje šansu”. Iste godine ušla je u studio da ovekoveči svoj debi solo album, koji sadrži očaravajuće melodije „Baki i deki“ i „Mami i tati“.

Samo dvadeset i četiri meseca kasnije, zadivljujuće se pojavila na renomiranom festivalu „Beogradsko proleće“, očaravši publiku svojom očaravajućom izvedbom melodije „Imala baba sto muževa“. Njen izuzetan dar ne samo da je ostavio trajni utisak na cenjeno sudijsko veće, već ju je i pozvao da sarađuje sa cenjenim muzičarem Zoranom Lekovićem i drugim cenjenim vršnjacima na svečanom obeležavanju rođendana Josipa Broza Tita u cenjenom Domu omladine.

Predsednik Jugoslavije je bio duboko impresioniran njenom odlučnom posvećenošću ostvarivanju svojih muzičkih aspiracija, što ga je navelo da brzo organizuje preseljenje njenog oca u Beograd. Ovaj nesretan razvoj otvorio je Snežani vrata da pohađa prestižnu srednju muzičku školu, postavljajući scenu za njeno izvanredno putovanje zadivljujuće pevačice.

 

Tokom svoje slavne karijere duge skoro pet decenija, Snežana je ostvarila izuzetne uspehe u muzičkoj industriji. Proizvela je impresivan repertoar koji se sastoji od 16 singlova, 23 albuma, četiri kompilacije i 11 singlova. Pored toga, sarađivala je sa cijenjenim kolegama kao što su Šaban Šaulić, Halid Bešlić, Šerif Konjević, Miroslav Ilić, Jašar Ahmedovski, Snežana Savić, Zorica Brunclik i brojni drugi. Snežana je takođe zabeležila zapažene nastupe u seriji “Kamiondžije ponovo voze” iz 1983. godine, u filmu “Kamiondžije ponovo voze” iz 1984. i u seriji “Supermarket” iz 1984. godine.

  • Od cenjenog “Beogradskog proleća” do slavnog “Grand festivala”, krasila je nebrojene festivale širom Jugoslavije, neprestano osvajajući vrhunska priznanja. Njeno izuzetno umeće donelo joj je svetsku privrženost, sa privilegijom da dva puta nastupi u Domu sindikata i da 2015. godine vodi značajan solistički koncert u cenjenom beogradskom „Sava centru” u znak sećanja na četiri decenije njene izuzetne karijere.

Snežana je bila stalni član žirija cenjenog muzičkog takmičenja „Zvezda Granda“ od 2013. do 2015. godine. Trenutno obavlja funkciju muzičkog urednika takmičenja i nastavlja da bude neprocenjiv član produkcijskog žirija.

Preporučujemo