Svjedoci smo da se u našoj regiji ubistva jako često događaju a posljednje u nizu koje je potreslo javnost je nestanak i ubistvo male Danke Ilić čije tijelo još uvijek nije pronađeno iako su ubice uhaćene. Mnogi ni ne znaju da je u pedesetim godinama Srbijom harao serijski ubica koji je kako se pretpostavlja usmrtio na desetine ljudi.

  • Priča se odvija oko najozloglašenijeg srbijanskog serijskog ubojice, čija je sposobnost prikrivanja svojih djela bila toliko majstorska da je ostao neosumnjičen od svih.I zloglasni britanski Trbosjek i ozloglašeni američki Ted Bundy bili su nemilosrdni ubojice čiji su cilj bile isključivo žene.

Unatoč ograničenoj svijesti, važno je primijetiti da je Jugoslavija imala svoj vlastiti ekvivalent ozloglašenog Jacka Trbosjeka, figure jednako divlje. Taj pojedinac je nitko drugi do Miodrag Stolet Trifunović.

Svjedoci navode da Trifunovićeva brutalnost nadmašuje spomenute ubojice iz Britanije i Amerike, jer se popis njegovih žrtava kreće od 14 do 60 osoba.

Miodrag Trifunović, vođen izrazitim prezirom prema ženama, posebice onima koje se bave prostitucijom, pokazao je izrazito jeziv pristup svojim ubojstvima. Uz silni broj života koje je oduzeo, posebno se ističe njegova metoda ubojstva. Trifunović bi nemilosrdno komadao svoje žrtve, podvrgavao ih seksualnom zlostavljanju, a sve to uz recitiranje poezije. Ovo uvrnuto ponašanje može se pratiti unatrag do utjecaja njegova oca, koji je tjerao njegovu majku da pjeva dok se on upuštao u nedopuštene susrete s prostitutkama.

 

  • U navodnom djelu, on je navodno uzeo periku, garderobu, lažne brkove i bradu od poznatog srpskog glumca Milivoja Mavida Popovića, koristeći tu masku da izazove teror u gradu Beogradu.

Prema izvješćima, prije nego što je počinio gnusni čin ubojstva svoje žene, često bi recitirao djela Balzaca, kojega je jako cijenio. Osim Balzaca, njegov idol i izvor inspiracije bio je nitko drugi do zloglasni Jack Trbosjek. Marljivo je prikupio svu dostupnu srpsku literaturu o ozloglašenom ubojici i zadao si da ga nadmaši po broju žrtava, a neki tvrde da je to i postigao.

Sjeme njegovog prezira prema seksualnim radnicama posijano je tijekom godina njegova formiranja, kad je ušao u ovaj svijet usred burne obiteljske situacije u Nišu.

Dok je njegov otac vodio renomiranu trgovinu cipela, on je, nažalost, podlegao alkoholizmu i izložio suprugu i sina zlostavljanju.

U spisima najbrutalnijeg ubojice u bivšoj Jugoslaviji doznaje se da je otac počinitelja bio teški alkoholičar. Često je u njihov dom dovodio prostitutke, upuštajući se u intimne radnje pred sinom i ženom. Tijekom tih susreta tražio bi da njegova žena klekne pokraj njih, promatrajući ih, pa čak i pjevajući ili recitirajući.

Ovo traumatično iskustvo duboko je ukorijenilo u mladog Miodraga duboku ogorčenost prema ženama raskalašenog morala tijekom godina njegova formiranja. Kad je ušao u adolescenciju, shvatio je da ga obuzimaju mračne fantazije o ozljeđivanju ili davljenju žena.

  • Mjesto njegovog rođenja, Niš, nalazilo se nedaleko od Merošine, gdje je počinio prvi prekršaj.Kada je imao 15 godina, počinio je djelo silovanja djevojčice koja je imala 12 godina. Nakon razvoda roditelja, Trifunović se s majkom preselio u Beograd, gdje je počeo ostvarivati ​​svoje maštarije.

Godine 1948. dogodio se prvi čin nasilja u Cvijićevoj ulici u Beogradu. Otkriveno je beživotno tijelo žene, zlostavljane i zadavljene, s neurednom odjećom. Dodatni izvještaji sugeriraju da je možda također oduzeo život svojoj šogorici. Njegovu je suprugu šokirao kada je saznala da je njezin naizgled običan i odan suprug identificiran kao počinitelj ovih gnusnih djela.

 

Na meti srbijanskog Džeke Riboseka nisu bile samo prostitutke, već su mu se u fokusu našli i parovi.Prema izvješćima, on je navodno onesvijestio muškarce koristeći razne predmete prije nego što je nastavio s djelima seksualnog napada i ubojstva nad ženama.

Prije nego što bi izvršio svoj gnusni čin, Trifunović bi, fiksiran na Džeku Trboseka i cijenjenog književnika Honoréa de Balzaca, recitirao prozu svojoj nesretnoj žrtvi. Jedan preživjeli njegov napad hrabro je podijelio ovaj detalj s vlastima, ističući Trifunovićevu žalopojku da moderno društvo ne cijeni ljepotu poezije i proze. Ovaj račun prenijeli su mediji.

  • Godinama je ulijevao strah Beograđanima svojim osebujnim odabirom ukradene odjeće, no njegov izvanredan intelekt i vješto izbjegavanje spriječili su ga da se suoči sa zatvorom i sudskim postupkom.

Nevjerovatnom sposobnošću da za sobom ne ostavi nikakav trag, ovaj nedokučivi pojedinac uspijevao je svakim novim zločinom neprestano preusmjeravati tijek istrage. Stekavši nadimak “čovjek s mnogo lica”, neprimjetno je prešao iz društva koji se pridržava zakona tijekom dana, marljivo radeći na gradilištu, do preuzimanja groteskne osobe noću, upuštajući se u najgnusnija zamisliva djela.

Ova djela ostala su urezana u sjećanju starijih mještana koji su svjedočili njegovoj strahovladi.Nakon niza nezakonitih radnji, monstruozna jedinka naposljetku je uhićena, iako ne zbog počinjenih gnusnih ubojstava. Dapače, njegovo uhićenje proizlazi iz umiješanosti u podmetanje požara u poznatoj konobi “Zlatna bačva”, o čemu svjedoči i pronalazak njegovih otisaka prstiju na zapaljivoj napravi.

Nakon što su uhićeni, počelo je klupko istine! Naknadno je utvrđeno da on snosi težinu odgovornosti za ta gnusna djela ubojstva.

Trifunović je navodno dok je bio u zatvoru donio odluku o okončanju vlastitog života tako što je jednu šipku zabio u usta, a drugu direktno u srce. Njegovo naslijeđe zauvijek će biti povezano s time da je bio najdivlji serijski ubojica u Jugoslaviji u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata.

Preporučujemo