Pojedinačno, krčili su vlastite puteve – ona na Balkanu, on na teniskim terenima diljem svijeta – dok im se putevi nisu ukrstili i zajedno izgradili obitelj. Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović rijedak su primjer dvoje poznatih ličnosti čije je partnerstvo opstalo. Bili su tandem koji je doista opravdao nadimak. Od 1982. do 1992. Brena je neumorno radila, održavši više koncerata nego bilo koja druga pjevačica u zemlji. Posvetila se svom zanatu, ali i pazila da je posao ne proguta. Uspostaviti ravnotežu između karijere i obitelji bio je izazov, ali Brena je naučila zadržati svoj identitet dok je težila uspjehu. Dok su mnogi estradnjaci tražili slavu u Americi, Brena se zadovoljila time što je bila jugoslavenska i balkanska pjevačica.

Shvatila je da je postati globalna senzacija rezervirana samo za nekolicinu odabranih. Nakon turneja po Americi, Kanadi i Australiji, došao sam do spoznaje da mi je svjetovnost nepotrebna. Za Brenu je dovoljno da joj je partner dosta na putu i da napravi balans između svoje dvije ličnosti: Lepe Brene i Fahrete Jahić ili Živojinovića. Brena se osjeća svjetski zahvaljujući mogućnosti da putuje i radi bilo gdje u svijetu bez ograničenja. Imati partnera koji dijeli ovu perspektivu je ključno. Energija između dvoje ljudi, bez obzira pokazuju li javno ljubav ili ne, odraz je njihove ljubavi i poštovanja. Boba i Brena su kompatibilni i dijele tu energiju, iako se ne drže za ruke i ne ljube u javnosti. Trenutačna populacija svijeta je ogromna, ali veza između dvoje ljudi može nadići udaljenosti i granice.

Na svoj slobodan dan slučajno sam naišla na Bobu na naslovnici TV priloga u novinama. Unatoč tome što sam taj dan imala dva koncerta, mogla sam ležerno listati stranice. Prijatelj mi je tvrdio da je Boba naš najbolji sportaš, a ja sam mu rekla kako je sladak i kako bih ga voljela upoznati. Prijateljica me uz osmijeh upozorila da pazim što želim. Na premijeri u Domu sindikata, u bekstejdžu, Bata Živojinović mi je rekao da se nađem s Bobom Živojinovićem. Prepoznala sam ga s naslovnice novina i pristala sam ići. Provlačeći se kroz gužvu, zatekla sam Bobu naslonjenog na vrata u bež kaputu.

Pitala sam ga gdje je bio sve ovo vrijeme, na što je on sa smiješkom odgovorio: “Pa, tu sam. Nakon upoznavanja oboje smo se složili da stvari budu skromne, ali on me osvojio svojim šarmom. tražila ravnotežu u svom domu punom muške energije. Pjevačica u šali napominje da zna da su stvari ozbiljne kada je zovu pravim imenom Fahreta. Priznaje da joj je majka usadila snažan i stabilan karakter, prisjećajući se savjeta da dao joj je, iako je to ponekad bilo teško čuti. Iako se možda osjećala nelagodno, još se dan danas sjeća tih riječi.

Preporučujemo