U Jugoslaviji su ga smatrali jednim od najvećih zavodnika i najljepšim muškarcem na muzičkoj sceni. Oženio se prilično kasno ali taj brak nije potrajao. Vlado Kalember, cijenjeni pjevač iz Hrvatske, krenuo je u svoju muzičku odiseju kao dio cijenjenog ansambla Srebrna krila. Vlado je ostvario značajan trijumf uz Silver Wings van granica bivše Jugoslavije. U Bugarskoj su ih ljubazno nazivali “Bitlsi”. Iako su detalji njegovog obrazovanja ostali dvosmisleni, on se svim srcem posvetio dvjema strastima: umjetnosti i muzici, da bi na kraju nastavio formalno podučavati obje.

 

Vlado Kalember, oličenje mladalačke jugoslovenske privlačnosti, komandovao je legijom odanih obožavateljica. Imao je cijenjenu reputaciju jedne od najharizmatičnijih ličnosti u muzičkoj industriji. Njegova zagonetna ličnost, zajedno sa njegovom rezervisanom prirodom, samo je pojačala njegovu privlačnost i šarm.

  • Sa lakoćom je isporučio hitove na vrhu ljestvica, pokazujući svoje izuzetno vokalno umijeće, majstorstvo gitare i očaravajuće melodije. Razmišljajući o svom putovanju, maglovito se prisjeća trenutka kada je bio pozvan da se slika sa Željkom Bebekom. Uprkos nepokolebljivoj strasti za muzikom, povremeno ga zabavlja pomisao da se bavi alternativnim karijerama kao doktor ili inženjer – hiroviti pojam koji duhovito pripisuje Željku Bebeku.

Baš kada je došao do kritične tačke na svom profesionalnom putu, pogodan trenutak se poklopio sa objavljivanjem Bebekovog albuma “Gumb”, projekta koji je odmah zaokupio njegovu pažnju. Razmišljajući o svojoj prošlosti, Kalember je priznao svoje uočene nedostatke u obavljanju cijenjenog zanimanja, što je dovelo do nesigurnosti u pogledu njegove percepcije cijenjene prirode muzičke karijere.

Biografija:

Vlado Kalember, rođen 26. aprila 1953. godine u Karlovcu, imao je sreću da ima sestru Miju. Godine 2006. Vlado i Ana Rucner diskretno su se vjenčali na zagrebačkom Medveščaku. Njihova radost se umnožila 24. avgusta 2006. godine, kada je njihov sin Darian ušao na svijet. Međutim, nakon osam godina braka, Vlado i Ana su doneli tešku odluku da se rastanu 2014. godine.

Uprkos ovoj razdvojenosti, uspeli su da održe pozitivnu i prijateljsku vezu, uvek na prvom mestu svog sina Darijana. Ana i Vlado, iako više nisu zajedno, i dalje imaju jaku i skladnu vezu. Oni neprimjetno sarađuju u svojim profesionalnim nastojanjima i ulažu zajednički napor da uključe svog sina u svaki aspekt svog života.

Često provode vreme zajedno i dosledno izražavaju nepokolebljivu podršku jedno drugom. Vlado je stekao reputaciju beznadežnog romantičara, koji često planira romantične izlete za svoju bivšu suprugu, čak i nakon njihovog raskida. Osim toga, poznat je po svojoj posvećenosti kao otac, osiguravajući da posvećuje dovoljno vremena svom sinu i pokazuje iskrenu brigu i brigu.

 

Godine 1973. Kalember je osnovao inauguracijski bend Helium i od tada aktivno nastupa. Izvanredan podvig ostvarili su Silver Wings, koji su u samo četiri dana organizovali nevjerovatnih 30 stadionskih koncerata u Bugarskoj. Nakon produkcije jedanaest albuma, Silver Wings su se raspali 1987. godine, što je Kalembera navelo da se upusti u solo karijeru. Međutim, 2012. godine Vlado se uspješno ponovo okupio sa Srebrnim krilima.

  • Rođen 26. aprila 1953. godine u Zagrebu, Vlado Kalember, poznati hrvatski pjevač, u početku je težio da bude slikar. Međutim, njegova strast za muzikom je na kraju preuzela primat.

Put koji je prešao bio je uglađen prisustvom njegove starije sestre Mije, koja je u tom periodu bila renomirani vokal i često je pozivala proslavljene muzičare u svoj dom. Vlado bi im prilazio sa molbom da ga nauči zamršenostima sviranja akorda, uporno tražeći njihovo vodstvo.

 

Kada su se njegovi roditelji raspitivali o njegovim budućim planovima, on je samouvjereno izjavio da mu je strast sviranje muzike. Međutim, njegovi roditelji, tražeći praktičnost, postavili su pitanje: “To je sve u redu, ali kako mislite da zarađujete za život?”

Od svog osnivanja 1973. godine, Kalember je ostao posvećen svojoj strasti prema muzici, dosljedno svirajući i nikada ne kolebajući se u svojoj posvećenosti.

Pored svog učešća u više bendova, nastavio je sa osnivanjem Silver Wingsa 1978. Ova grupa je bila jedinstvena po tome što su je činili isključivo gitaristi, jer su orgulje imale belo dugme, a klavirska grupa delovala je pod akronimom COD.

Preporučujemo