Dom poznate pjevačice Zlate Petrović je zavijen u crno. Đorđe Đorđević Piloš, proslavljeni harmonikaš i rođeni brat Zlate Petrović, nažalost je napustio ovaj svijet, a pjevačica je ostala duboko pogođena tragičnom viješću. Navodno je posljednje trenutke glazbenik proveo prikovan za bolnički krevet, a uz njega je cijelo vrijeme hospitalizacije vjerno stajala poznata pjevačica Zlata Petrović. Tužnu vijest o bratovoj smrti saopćena joj je odmah nakon nastupa, zbog čega je s aerodroma hitno odjurila u bolnicu, prenosi Telegraf. Prema izvoru, brat Zlate Petrović već nekoliko mjeseci mučio se sa zdravstvenim problemima vezanim uz jetru, zbog čega je nedavno primljen u bolnicu.

Proslavljeni harmonikaš je pomenut od brojnih poznatih ličnosti, a emotivnu  poruku napisao je Hasan Dudić, bivši suprug Zlate Petrović. Dudić je u  poruci izrazio gubitak doista iznimnog pojedinca. Poznati harmonikaš i skladatelj Đorđe Đorđević Piloš, inače brat Dudićeve bivše supruge Zlate, nažalost, preminuo je. Dudić ga je od milja nazvao “dušo moja, Pilos moj”, a poželio je da njegov duh nađe utjehu među anđelima. Emotivnu poruku je napisala i  harmonikašica Biljana Pavković. Biljana je na svom profilu izrazila tugu i iznenađenje kada je podijelila vijest da je naš voljeni Piloš otišao. Način na koji je otišao bio je neočekivan i nije u skladu s našim planovima. Izražavamo iskrenu sućut njegovoj obitelji u ovom teškom trenutku. Bilo je perioda kada su susjedi Zlate Petrović vodili razgovore o njenom bratu Đorđu i dinamici među njima. Đorđe Đorđević Piloš, Zlatin brat, ima ćerku koja nosi isto ime kao i njena tetka. Ova mlada Zlata posjeduje isti talent kao i njena teta i jednako je zadivljujuća. Njezin melodičan glas osvaja publiku, iako je uspjeh uglavnom postigla na stranom tlu. U međuvremenu, Piloš, renomirani harmonikaš, na našim prostorima ima legendarni status najvještijeg svirača ovog instrumenta.

Biografija Zlate Petrović:

Dolazeći iz siromašne sredine, Zlata je zadržala svoju poniznost tijekom cijele svoje karijere. Odgajali su je majka i očuh, završila je osnovnu školu i svoj pjevački talent od malih nogu iskazivala uz majku u barovima. Njezina majka, koja je romskog podrijetla, Zlati je usadila osjećaj ponosa na svoje nasljeđe, osjećaj koji će kasnije prenijeti i na vlastitu djecu. Poznata po svojim iznimnim obradama romskih pjesama, Zlatin glazbeni put doživio je preokret kada su joj, u dobi od četrnaest godina, majka i očuh ugovorili brak protiv njezine volje. Izdržavši dvije godine u ovoj zajednici, Zlata je na kraju pobjegla kod tetke u Beograd. Glazbom se ozbiljnije počela baviti sa šesnaest godina. Napokon, s dvadeset godina, imala je priliku upoznati oca.

Zlata, majka dva sina Mikija i Jovana, iza sebe ima dva braka. Za sebe smatra da je popustljiva majka. Jovan, njezin mlađi sin, krenuo je očevim stopama i nastavio trenirati nogomet. S druge strane, Miki, stariji sin, prati mamu na nastupe, prepušta se glazbi, a veselje mu je i posao. Mikijev glazbeni talent, naslijeđen i od majke i od oca, doveo ga je do suradnje s Grand produkcijom i drugim renomiranim pjevačicama poput Katarine Grujić i Ilde Šaulić. Ističe se u sviranju klavijatura i skladanju glazbe. Miki je u srećnom braku sa Milicom sa kojom ima dvoje dece, zbog čega je Zlata ponosna baka Vasiliju i Vasilisi. Zlata ima jaku vezu sa svojom šogoricom Milicom. Zlata se divi Milici zbog njezinih iznimnih domaćinskih vještina, kulinarskog znanja, inteligencije, marljivog rada i predanosti majke, unatoč tome što je oženila sina u mladoj dobi. Profesionalno Milica radi kao knjigovođa u dječjem vrtiću. Nažalost, nakon nekoliko godina bračne sreće, Zlatin sin i Milica odlučili su se razići i razveli. Prema pisanju medija, Mikijev pad može pripisati njegovom poroku kockanju. Naveliko se pisalo da je Zlata bezbroj puta pokušavala usmjeriti sina na čestitiji put i izvući ga iz kandži svijeta kockanja. Nažalost, njezini su se napori pokazali uzaludnim, što ju je natjeralo da konačno odustane od potrage za iskupljenjem za njega.

Preporučujemo