Soda bikarbona, pristupačan i svestran sastojak prisutan u svakom domaćinstvu, ima brojne primjene. Iako možda djeluje nekonvencionalno, dodavanje sode bikarbone i meda u prehranu ima svoje osnove potkrijepljene vjerodostojnim razlozima.Stručnjaci su sugerirali da kombinacija određenih jestivih proizvoda može imati snažan terapeutski učinak protiv kancerogenih stanja. Znanstveno je dokazano da je učinkovitost ove posebne mješavine hrane otprilike 10.000 puta veća od konvencionalnih medicinskih tretmana, što je čini izuzetno moćnom opcijom za one koji istražuju alternativne terapije. Iako se na prvi pogled može činiti neobičnim kombinirati sodu bikarbonu s medom ili javorovim sirupom zbog toga što se stanice raka hrane šećerom, u ovim okolnostima šećer djeluje na specifičan način.

 

 

Kombinacija sode bikarbone i meda pokazuje sposobnost da neutralizira najopasnije ćelije. Korištenje sode pomaže u ciljanom prenosu javorovog sirupa ili meda do kancerogenih stanica koje troše glukozu 15 puta brže od zdravih stanica. Čak i ako ste zdravi, ovaj napitak može biti koristan za detoksikaciju tijela. Život u zagađenim gradovima, suvremeni način života u zatvorenim prostorima, stres, pušenje i konzumiranje alkohola su uvjerljivi razlozi za uključivanje ovog recepta u vašu svakodnevnu rutinu.Za detoksikaciju tijela, preporučuje se miješanje jedne kašičice sode bikarbone sa tri kašičice meda i polagano puštanje da se smjesa otopi u ustima tokom 24 sata. Preporučuje se provođenje ove prakse jednom sedmično, nakon čega slijedi dvomjesečna pauza. Po potrebi, postupak se može ponoviti nakon određenog vremena. Bez obzira na to, vrijedi isprobati ovu metodu jer neće naškoditi vašem tijelu.

 

 

Med je prirodni proizvod koji se sastoji od slatkog i gustoćeg soka koji proizvode pčele medarice, a nastaje od nektara koji sakupljaju s cvjetova ili slatkih izlučevina nekih kukaca, poput medene rose. On predstavlja jedan od najkompletnijih proizvoda prirode, budući da sadrži gotovo sve sastojke potrebne za izgradnju ljudskog organizma. Glavni izvor ugljikohidrata u medu je nektar koji pčele pretvaraju u lako probavljive šećere poput glukoze i fruktoze. Zreli med sadrži manje od 15% vode, a pčele ga čuvaju od vlage i kvarenja pokrivajući ga voštanim poklopcima u saću. Osim toga, med je bogat mineralima, aminokiselinama, visoko kvalitetnim organskim kiselinama poput mravlje, jabučne, limunske, octene i jantarne kiseline, pigmentima, raznim derivatima klorofila, voskom, inulinom i elementima kompleksa vitamina B. Medljikovac, u usporedbi s cvjetnim medom, sadrži 13 puta više mineralnih tvari, posebno željeza. Svi dosadašnji pokušaji miješanja industrijski proizvedenog meda, unatoč naprednoj tehnologiji i uloženim ogromnim sredstvima, dali su razočaravajuće rezultate. Tajnu proizvodnje pravog prirodnog pčelinjeg meda pčele nose u svom tijelu i organima za probavu, gdje taj proizvod pretvaraju u gotovo nezamjenjiv lijek u ljudskoj prehrani. Nema pčele na svijetu koja proizvodi loš med; loš med rezultat je industrijskog manipuliranja medom ili nedostatka savjesnog i obrazovanog pčelara. Ako med koristite u različitim napicima poput čajeva, važno je paziti da temperatura čaja nije previsoka jer prekomjerno zagrijavanje može ukloniti ljekovita svojstva meda. Med se treba potpuno otopiti u tekućini kako bi ljudski organizam mogao potpuno iskoristiti njegove ljekovite tvari. Ako med konzumirate bez tekućine, preporučuje se zadržavanje u ustima sve dok se potpuno ne otopi. Zahvaljujući svojoj lakoći probavljivosti, med trenutno vraća izgubljenu energiju, a dugotrajnom konzumacijom pruža fizičku izdržljivost i psihičku stabilnost. Njegova svojstva čine ga ključnim sastojkom u zdravoj prehrani, te pravilnom konzumacijom meda pretvaramo ga u lijek. Preporučuje se konzumiranje meda kovanom kuhinjskom žlicom, iako neki pčelari tvrde da se njegova svojstva bolje čuvaju upotrebom drvene žlice, što znanstveno još nije dokazano.

 

Preporučujemo